Zwangerschapsshoot

Je zwangerschap is een onvergetelijke en heel bijzondere tijd. Een tijd die je nóg onvergetelijker kunt maken met een prachtige zwangerschapsshoot. Met een fotoshoot die draait om jouw zwangere buik wordt jouw zwangerschap op sfeervolle en liefdevolle wijze vastgelegd. Uiteraard ook met partner erbij. Wij doen dit altijd op een manier die bij jou past. Daarom nemen wij graag de tijd om jouw zwangerschaps fotoshoot te bespreken. 

Wanneer doe je een zwangerschapsshoot?

De eerste vraag die in je opkomt is: wanneer doe je een zwangerschapsshoot? Wanneer de shoot plaatsvindt, is voor een deel per persoon afhankelijk. Voor goede zwangerschapsportretten zijn twee dingen heel belangrijk: 1) een duidelijk zichtbare buik en 2) je moet je nog lekker en fit genoeg voelen om te kunnen poseren en een tijdje te kunnen staan. Helemaal wachten tot de laatste week van je zwangerschap is dus misschien geen goed idee. Maar doe je de shoot te vroeg, dan heb je misschien niet het effect dat je wilt. In onze ervaring is een zwangerschaps fotoshoot in week 32 tot en met week 34 een goed moment.

In deze periode heb je een prachtige buik en heb je nog de energie voor een shoot. Maar je kunt ook kiezen voor een andere periode. Zo kun je als je dat wilt op meerdere momenten een shoot doen om zo je groeiende buik vast te leggen. Ook is een zwangerschapsshoot natuurlijk perfect om later op te volgen met een prachtige newborn shoot.

Wat voor soort zwangerschapsshoots zijn er mogelijk?

Je kunt heel wat kanten op met een zwangerschapsshoot. Misschien denk je direct aan de sfeervolle close-ups van je zwangere buik. Dat zijn natuurlijk de min of meer “verplichte” foto’s. Maar er is nog veel meer mogelijk dan dat. Daarom nemen wij graag de tijd om je wensen te leren kennen. Denk maar eens aan de volgende mogelijkheden.

Zwangerschapsshoot buiten of zwangerschapsshoot binnen?

Eén van de eerste vragen om te beantwoorden is: wil je de zwangerschapsshoot buiten of binnen laten plaatsvinden? Ook een combinatie is mogelijk. Een shoot buiten kan plaatsvinden op een sfeervolle locatie. Bijvoorbeeld een plek die voor jullie bijzonder is. Of gewoon in een mooie omgeving. Een zwangerschapsshoot binnen kan heel intiem zijn. Denk aan een mooie fotoshoot in de babykamer.

Het hoeft niet (alleen) met blote buik

Wil jij liever geen of niet alleen foto’s met blote buik? Dat hoeft ook helemaal niet. De juiste kleding tijdens de zwangerschapsshoot zorgt namelijk ook voor prachtige foto’s. Denk aan een mooie jurk, of andere kleding waar jij je prettig in voelt en die je buik fraai accentueert.

Zwangerschapsshoot met partner

Net zoals er op het gebied van locatie en kleding veel mogelijk is, kun je natuurlijk ook solo shots afwisselen met foto’s met je partner. Een zwangerschapsshoot met partner is mooi, warm en liefdevol. Wij zorgen voor prachtige portretten van trotse aanstaande ouders. Ook hier geldt weer: we kunnen allerlei combinaties maken.

In onze studio in Almere

Naast een door jullie te kiezen locatie of thuis, kan een zwangerschaps fotoshoot ook in onze fotostudio in Almere plaatsvinden. Dit is met name een goede optie als je echt foto’s wilt maken met studiobelichting waarbij de focus 100% op de buik ligt. Wij zijn zeer flexibel, dus ook een combinatie van locaties is altijd mogelijk.

Neem contact met ons op om je wensen te bespreken

Neem gewoon eens vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met jullie mee en zorgen voor de beste ideeën voor de zwangerschapsshoot. Wij kijken ernaar uit om kennis te maken.