Cake smash fotoshoot

Het fenomeen “cake smash fotoshoot” bestaat al heel lang, maar is de laatste jaren ook in ons land erg populair geworden. Dit is zonder twijfel één van de leukste fotoshoots om te doen. Zowel voor kind, ouders als voor ons als fotografen. Ten minste: zolang iedereen maar accepteert dat de kleine vies mag worden. Want dat zal gebeuren. Dat moét gebeuren. Voor een goede cake smash fotoshoot is het belangrijk dat je kindje lekker gaat kliederen met de taart en – niet te vergeten – hiervan gaat smullen. Wij leggen dit op geweldige wijze vast. Zo krijg je een hilarisch aandenken of bijvoorbeeld een geweldige foto om te gebruiken als uitnodiging. 

Wat is een cake smash fotoshoot nu precies?

De naam “cake smash fotoshoot” zegt eigenlijk alles dat je moet weten. Even heel simpel: je kindje mag ongeremd met beide handen heerlijk in een prachtige taart wroeten. Er zijn misschien van die momenten waarop je als ouder denkt: kan mijn kind nu niet normaal eten? Laat die gedachte even achterwege tijdens een cake smash shoot. Hoe “viezer” je kleine bezig is met de taart, hoe leuker het resultaat wordt.

De stukken cake, versiering en dotten slagroom vliegen door de lucht en belanden overal op het gezicht en de kleding van je kleintje. En daar maken wij geweldige foto’s van. Het resultaat is een schaterend kind te midden van een taart die vakkundig wordt aangevallen.

Een cake smash fotoshoot is ontzettend leuk om te doen. Juist ook voor kleine kinderen. Want wat is er nu leuker dan lekker vies doen en spelen? Elke cake smash levert geweldige foto’s op. Je ziet kindjes genieten en het gespeel en gesmul van de taart zorgt voor dynamische foto’s.

Waarom is een goede fotograaf voor de cake smash shoot zo belangrijk?

Een cake smash fotoshoot draait om meer dan alleen dat ene moment waarop je kind de taart plat slaat. Maar als dit moment zich wel aandient, levert dit het grootste spektakel op. Dat wil je perfect kunnen vastleggen. Daarom is het zo belangrijk om een goede, ervaren fotograaf in te schakelen. Timing, belichting en compositie moeten perfect zijn om de leukste momenten optimaal vast te leggen.

Ieder kindje is anders. Waar de één als een mini-Hulk op de taart begint te meppen, gaat de ander voorzichtiger te werk en worden eerst alle versiersels schattig opgepeuzeld. Aan ons als fotografen is het de taak om de leukste momenten van de cake smash te herkennen en deze perfect vast te leggen.

Natuurlijk kunnen wij de cake smash fotoshoot helemaal aankleden zoals je wilt. Je kunt een bepaalde outfit (of verschillende outfits) kiezen en we kunnen in overleg zorgen voor leuke achtergronden en/of attributen. Vergeet ook niet om bijvoorbeeld de favoriete kinderstoel mee te nemen.

Wij kunnen de taart voor de shoot verzorgen

Ook niet onbelangrijk bij een cake smash fotoshoot: de juiste cake smash taart. De beste taart is er eentje die rijk versierd, goed hoog en lekker zacht is. Eentje waar je kindje lekker mee kan spelen. Daarom moet de taart voor hem/haar aantrekkelijk zijn. Dus hoe meer kleuren en strooisels, hoe beter. Veel slagroom, jam en banketbakkersroom zijn absolute aanraders. En laten we niet vergeten dat het natuurlijk ook de bedoeling is dat je kleine lekker gaat snoepen. Dus de taart moet niet alleen mooi, maar ook lekker zijn.