Te gekke thema’s voor een cake smash fotoshoot

Een cake smash fotoshoot is een unieke en leuke manier om de eerste verjaardag van je kleintje te vieren. Het is een fotosessie waarbij de jarige met veel plezier een verjaardagstaart mag “smashen”. Het resultaat is een reeks prachtige, kleurrijke en vrolijke foto’s. In dit blog bespreken we enkele leuke thema’s en decoraties om je cake smash fotoshoot nog specialer te maken! Want hoewel het natuurlijk draait om jouw kleintje en de taart mag je de boel natuurlijk aankleden met een leuk thema. Laat je inspireren door de onderstaande thema’s voor een cake smash fotoshoot.

Cake smash fotoshoot taart

Inspiratie voor thema’s voor een cake smash fotoshoot

Kleurrijk regenboogthema

Een kleurrijk regenboogthema is perfect voor een cake smash fotoshoot. Gebruik felle kleuren in de achtergrond, ballonnen en natuurlijk de taart zelf. Ook kunnen we er natuurlijk voor zorgen dat de favoriete regenboogspeeltjes van je kindje in de shoot komen.

Jungle- of safarithema

Een jungle- of safarithema is een avontuurlijke keuze voor een cake smash fotoshoot. Gebruik tropische bladeren, dierenprints en knuffelbeesten om een wild decor te creëren. Je kunt een taart versieren met jungle-dieren, zoals een leeuw, tijger of aap, en natuurlijke elementen zoals palmbladeren en lianen toevoegen.

Superheldenthema

Laat je kleintje de hoofdrol spelen in zijn/haar eigen superheldenavontuur met een superheldenthema voor de cake smash fotoshoot. Gebruik de favoriete superheld van je kind als inspiratie voor de achtergrond, outfit en taart. Je kunt bijvoorbeeld een taart maken in de vorm van een schild (voor een Captain America-thema) of versieren met symbolen van bekende superhelden.

Sprookjesthema

Verander de cake smash fotoshoot in een sprookje met een betoverend sprookjesthema. Denk aan klassieke sprookjesfiguren zoals prinsen en prinsessen, feeën of zeemeerminnen. We gebruiken dan zachte kleuren, glitters en bloemen voor een magische sfeer. De taart kan worden versierd met sprookjesachtige elementen zoals kastelen, feeën of eenhoorns.

Seizoensgebonden thema’s

Seizoensgebonden thema’s zijn ook een geweldige optie voor een cake smash fotoshoot. Pas de achtergrond, decoraties en taart aan op het seizoen waarin de verjaardag valt. In de herfst kun je bijvoorbeeld warme kleuren, pompoenen en bladeren gebruiken, terwijl een winterthema kan worden aangevuld met sneeuwvlokken, ijskristallen en zachte blauwe en witte tinten.

Ballonnenthema

Ballonnen zijn een klassieke en feestelijke toevoeging aan elke cake smash fotoshoot. Kies voor een ballonnenboog, ballonnenclusters of zelfs een ballonnenmuur als achtergrond. Combineer verschillende kleuren, vormen en groottes voor een speels en opvallend effect. De taart kan worden versierd met eetbare ballonnen van fondant of marsepein, of je kunt echte ballonnen aan de taart bevestigen met behulp van dunne stokjes.

Reisthema

Voor de kleine avonturiers is een reisthema een leuke optie voor een cake smash fotoshoot. Gebruik wereldkaarten, vlaggen en reisaccessoires zoals koffers en kompassen om een wereldse sfeer te creëren. De taart kan worden versierd met continenten, vliegtuigen of andere reissymbolen.

Dieren- of boerderijthema

Een dieren- of boerderijthema is ideaal voor kinderen die dol zijn op dieren. Creëer een achtergrond met dierenvriendjes, zoals koeien, schapen, varkens of paarden. Je kunt de taart versieren met eetbare dierenfiguurtjes of boerderijelementen zoals een schuur, hooibalen en hekjes.

Ruimtethema

Blast off naar een buitenaards leuke cake smash fotoshoot met een ruimtethema. Gebruik sterren, planeten en raketten om een intergalactische sfeer te creëren. De taart kan worden versierd met een raket, astronauten of kleurrijke planeten om de ruimte-ervaring compleet te maken.

Nautisch of strandthema

Voor een zomerse cake smash fotoshoot kun je kiezen voor een nautisch of strandthema. Gebruik elementen zoals zeesterren, schelpen, ankers en reddingsboeien om een strandachtige sfeer te creëren. De taart kan worden versierd met golven, zandkastelen of zeedieren zoals krabben en vissen.

Voor welk cake smash thema gaan jullie?

Hopelijk hebben de bovenstaande voorbeelden jullie kunnen inspireren voor een perfect thema voor de cake smash shoot. Waar gaan jullie voor? Wat je ook kiest: wij zijn er om de perfecte shoot te verzorgen. Ook als je nog geen idee hebt of op zoek bent naar iets anders komt het helemaal goed. Neem gewoon contact met ons op om jouw ideale shoot te bespreken.